nldeenhu
Ebben a szállodai ismertetőben szeretnénk
röviden bemutatni szolgáltatásinkat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Szállodai ismertető

Kedves Vendégünk,

Örömmel köszöntjük Önt a Queen’s Court Hotel & Residence-ben! Ebben a szállodai ismertetőben szeretnénk röviden bemutatni szolgáltatásinkat. Ha bármilyen kérdése vagy kérése van, kérjük forduljon bizalommal bármelyik munkatársunkhoz! Kellemes itt-tartózkodást kívánunk!

Ágyak

A jó, éjszakai alvás nagyon fontos. Ezért is használunk szintetikus, anti-allergén párnát és holofill paplant. Gyapjú takarót a szekrényében talál.

Ágyelő

Ha ágyából kilépve egy szőnyegre szeretne állni, tudunk önnek biztosítani! Kérésével forduljon a recepciós kollégánkhoz!

Ágynemű csere

Az ágyneműket környezetvédelmi és energiatakarékossági okokból minden 3. éjszaka után cseréljük! Amennyiben szeretné, hogy kollégáink naponta cseréljék ágyneműjét, forduljon kérésével a recepciós kollégánkhoz!

Étterem

Éttermünk a földszinten található és nemzetközi ételeket kínál. Nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig, 12:00-tól este 23:00-ig. Asztalfoglalásért hívja a recepciót illetve közvetlenül az éttermet!

Cipőtisztító gép

A szálloda rendelkezik automata cipőtisztító géppel, melyet a lobbyban a mosdók mellett talál.

Concierge szolgáltatás

Repülőjegy-visszaigazolás, asztalfoglalás, múzeum, mozi- és színházjegy megrendelés, éttermi ajánlók, virágok, csokrok beszerzése

valamint levelek postázása a recepciós kollégák segítségével történik.

Csomagmegőrzés

Örömmel ajánljuk fel csomagmegörző szobánkat arra az esetre, ha elutazásáig szeretné csomagjait biztonságban tudni.

Dohányzás

A Queen’s Court Hotel & Residence szobáiban a dohányzás nem megengedett. Csak az előre kijelölt, piktogrammal ellátott területeken

engedélyezett a dohányzás. Amennyiben mégis dohányzik szobájában, úgy 50 € büntetést

terhelünk Önre!

DVD lejátszó

Kérésére tudunk Önnek DVD lejátszót biztosítani. Amennyiben szeretné igénybe venni, kérjük forduljon recepciós kollégánkhoz!

Ébresztés

A szolgáltatás igénybevételéhez kérjük, forguljon recepciós kollégánhoz!

Élelmiszer házhozszállítás

Itt-tartózkodása idején örömmel feltöltjük hűtőszekrényét magyar különlegességekkel! A szükséges élelmiszerek beszerzéséhez

kérjük, forduljon recepciós kollégánkhoz!

Faxpapír/levélpapír

Ha levélpapirra lenne szüksége, vagy ha szeretne faxot küldeni, forduljon recepciós kollégánkhoz!

Fitnesz terem

A Fitnesz terem a “C” lépcsőház galéria (G) emeletén található, a lifttel szemben. A fitneszteremben tiszta törülköző áll a

rendelkezésére. Nyitvatartási idő: hétfőtől vasárnapig, 00:00-24:00

Fürdőköntös

Minden vendégünknek térítésmentesen biztosítunk fürdőköntöst, melyet a recepción tud átvenni!

Gyemekfelügyelet

Ha szeretne egy estét egyedül tölteni, örömmel szervezünk egy gyermekfelügyelőt gyermeke(i) részére, hogy Ön megismerhesse

Budapest éjszakai arcát is. További információért kérjük, forduljon recepciós kollégánkhoz!

Hitelkártyák

Szállodánkban elfogadott hitelkártyák: American Express, Mastercard/Eurocard és Visa. Ha bármilyen kérdése, problémája támad a

fizetési eljárással kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba a Recepcióval.
Housekeeping

A Queen’s Court Hotel & Residence housekeeping csapata egész nap a rendelkezésére áll. Amennyiben több törölközőre, párnára, vagy egy vasalóra és vasalódeszkára lenne szüksége, esetleg gyakoribb takarítást igényelne a szobájában, keresse Housekeeping részlegünket telefonon a 804-es melléken!

Internet

A Queen’s Court Hotel & Residence minden szobájában szélessávú internetet és wi-fi csatlakozást biztosítunk. Amennyiben szükséges, fali internetcsatlakozókat a hálószobában az ágy mellett, illetve a nappaliban az íróasztalnál talál. Ha bármilyen probléma merülne fel a csatlakozás során, forduljon recepciós kollégánkhoz!

Jégkocka

A szolgáltatás eléréséhez kérjük, hívja a Szobaszervízt!

Kijelentkezés

Kérjük szobáját legkésőbb déli 12:00-ig hagyja el! Amennyiben későbbi kijelentkezésre módosítana, vagy szeretné itt-tartózkodását meghosszabbítani, kérjük forduljon recepciós kollégánkhoz! Kijelentkezés után a szálloda elhagyásáig örömmel őrizzük csomagjait a Recepció mellett található csomagmegőrzőben!

Kiságy

Kisgyermekének örömmel biztosítunk kiságyat, azonban szállodánkban korlátozott számú babaágy áll rendelkezésre. További információért kérjük, forduljon recepciós kollégánkhoz!

Konyha a szobában

A Queen’s Court Hotel & Residence minden szobájában felszerelt konyha taláható. Amennyiben további eszközökre

volna szüksége, kérjük, forduljon a Houskeepinghez vagy recepciós kollégánkhoz! Az eszközök működéséről,

használatáról recepciós munkatársunk tud segítséget nyújtani.

Légkondicionálás és fűtés

Minden szobában egyénileg állítható hőmérsékletszabályozó van felszerelve. Használja a falra felszerelt szabályozót az

Önnek megfelelő hőmérséklet beállításásra. További információért vagy segítéségért kérjük, forduljon recepciós

kollégánkhoz!

Meeting terem

Szállodánk 36 m2 területű tárgyaló teremmel rendelkezik, melynek bérleti feltételeiről szobafoglalási kollégánknál, a 803-as telefonmelléken tájékozódhat.

Minibár

A minibár naponta kerül feltöltésre, minden fogyasztását a szobaszámlára terheljük. Utolsó éjszakai fogyasztását kérjük, jelezze elutazásakor a recepciós kollégánknak!

“Ne zavarjon!”

Amennyiben nem szeretné, hogy tartózkodása alatt zavarják, kérjük, helyezze a bejárati ajtó külső kilincsére a „Ne zavarj!” táblát. Ha telefonhívásokat sem szeretne fogadni, kérjük, informálja recepciós kollégánkat! Belső, szobából szobába történő hívásokat sajnos nem áll módunkban korlátozni.

Orvos/gyógyszertár

Ha orvosi segítségre van szüksége, kérjük forduljon recepciós kollégánkhoz! A legközelebbi gyógyszertár a Király utcában található. A nyitvatartásról a Recepción érdeklődhet, de recept ellenében nagyon szívesen beszerezzük Önnek a szükséges gyógyszereket!

Parkoló

Szállodánk 3 szintes mélygarázsa a nap 24 órájában elérhető vendégeink számára. A szolgáltatás díjai: €20.00 / nap és €150.00 / hónap. További információért kérjük, forduljon recepciós kollégánkhoz!

Párnaválaszték

Vendégeink számára párnaválasztékot biztosítunk a tökéletes alvásért. A párnáink mennyiségi és minőségi választéka korlátozott, kérjük, további információért forduljon recepciós kollégánkhoz!

Reggeli

A büféreggelit a szálloda éttermében szolgáljuk fel. Nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig, 07:00-tól 11:00-ig

Repülőtér

A budapesti nemzetközi reptér (Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér) körülbelül 22 km-re van a szállodától, amely forgalomtól függően 30-50 percet jelent autóval. Amennyiben reptéri transzferre van szüksége, annak megszervezésében Recepciónk készséggel áll rendelkezésére!

Ruhajavítási szolgáltatás

Apróbb ruhajavítását megoldjuk 1 napon belül, hétköznapokon. További kérdéseivel forduljon recepciós kollégánkhoz!

Sporteszközök

Szállodánkban kölcsönözhet sporteszközöket (pl. tollaslabda ütő és labda, focilabda, kerékpár, stb). További információért forduljon recepciós kollégánkhoz!

Számítástechnikai segítségnyújtás

Amennyiben problémái adódnának számítástechnikai eszközeivel kapcsolatban, személyzetünk segítséget tud nyújtani Önnek. Kérésével kérjük, forduljon recepciós kollégánkhoz!

Szobaszervíz

A 07:30-22:00 óráig rendelkezésre álló Szoba szervíz teljes menüjét az asztalon lévő információs dossziéban találja meg. Rendelését a 880-as telefonszámon várjuk!

Széf

Szállodánk minden szobájában a szekrényben található egy laptop méretű széf. Kérjük, kövesse a használati útmutatót! Amennyiben nagyobb biztonságban érezné értékeit a Recepción található széfek egyikében, lépjen kapcsolatba egyik kollégánkkal. A széfen kívül tárolt értékekért a szálloda nem vállal felelősséget!

Szauna

Szállodánk wellness részlegén finn szaunával várjuk kedves vendégeinket, amely a spa nyitvatartási idejében minden kedves 18. életévét betöltött vendégünk számára elérhető. A szauna csak saját felelősségre használható!

Személyes Higiénia

Amennyiben borotválkozószettre, fogkefére, fogkrémre, vagy női higiéniai csomagra volna szüksége, kérjük hívja a Housekeeping mellékét, akik örömmel kiegészítik szobai bekészítését!

Talált tárgyak

Előríásaink szerint minden talált tárgyat 3 hónapig őrzünk. Ha hiányzik valami értéke, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!

Taxi

Taxirendeléssel kérjük forduljon a recepciós kollégánkhoz!

Televízió

A televíziós programok között talál zenei-, mozi- és hírcsatornát is.

Tisztítás/Mosatás

A szennyes táskában, az ágyon hagyott szennyest hétfőtől szombatig a napi takarítás alkalmával gyűjti össze a Housekeeping, a tiszta ruhákat másnap szállítják vissza. Amennyiben ruháit még aznap szeretné visszakapni, kérjük reggel 10:00 óra előtt hívja a Housekeeping mellékét! A szolgáltatás árait, illetve a szennyes táskát a szekrényben találja.

Tömegközlekedés

Recepciós kollégánk örömmel segít Önnek a megfelelő jegy kiválasztásában, illetve térképet biztosítunk a könnyebb

tájékozódáshoz..

Tűzriadó és egyéb vészhelyzetek

Kérem, kövesse a bejárati ajtón lévő instrukciókat a legközelebbi vészkijáratig. Veszély esetén kérjük, mindig kövesse a személyzet utasításait!

Uszoda/Jacuzzi

A wellness részlegünk nyitvatartása: hétköznap 06:30-11:00 és 16:00-22:00, hétvégén 8:00-22:00

A medence partján tiszta, nagy méretű törülközők állnak a rendelkezésére. Kérjük vegye figyelembe, hogy a medencénél nincs úszómester, ezért csak saját felelősségre vehető igénybe. Az uszoda területén 16 éven aluli gyermek szülői felügyelet nélkül nem tartózkodhat!

Újságok

Napi újságokat a szálloda lobby-ban talál.

Üzleti szolgáltatások

Ha faxot szeretne küldeni vagy fénymásolni szeretne, a Recepció örömmel áll rendelkezésére!

Vasalási szolgáltatás

Vasalási szolgáltatást is biztosítunk vendégeink részére, melynek igénybevételéhez kérjük, jelöljék be a megfelelő kockát a Tisztítási listán! A vasalási szolgáltatás díja a megjelölt tisztítási díjak 50%-a.

Vasaló/vasalódeszka

Ha szeretne vasalót és vasalódeszkát igénybe venni, kérjük, jelezze a Recepción!

Vészkijáratok

Minden szobában található egy vészterv. Kérjük jegyezze meg a szobájához legközelebb található vészkijárat elhelyezkedését! Vászhelyzet esetén kövesse az “Exit” feliratot!

Telefon

Belső telefonszámok

• Recepció................................................................... 800

• Étterem/Szobaszerviz................................................ 880

• Housekeeping........................................................... 804

Telefon szolgáltatások

• Szobák közötti hívás esetén: tárcsázza a kívánt szoba számát

• Budapesti szám hívása: városi vonalat a 9-es tárcsázásával kérhet, ezt követően tárcsázza a számot

• Magyarországon belüli szám hívása: tárcsázza a ,,9”-est, majd 06-ot + a város hívószáma + a tárcsázni kívánt számot

• Nemzetközi hívás: először ,,9”-es a külső vonal eléréséhez, majd 00 + ország hívószáma + tárcsázni kívánt szám

• Külső hívás fogadás a szálloda telefonszáma: +36 1 882 3000

• Külső fax fogadása a szálloda fax száma: +36 1 882 3099

A helyi hívások díjazása az idő és a távolság alapján számlázódik.

Országhívó kódok

Amennyiben meg szeretné tudni egy ország telefonszámának előhívó kódját, kérjük forduljon recepciós kollégánkhoz!

Információ vészhelyzetekről

Tűz estén teendők

The Queen’s Court Hotel & Residence tűzriasztó rendszerrel van felszerelve. Minden kollégánk részt vett egy képzésen, amelyen elsajátították, hogy hogyan kell gyorsan és hatékonyan reagálni vészhelyzet esetén. Füstérzékelők vannak a szálloda egész területén, valamint a szobákban felszerelve. A szállodában egy belső, elektronikus riasztó rendszer is található, amely azonnal jelez a legközelebbi tűzoltóságnál tűz esetén.

Vészhelyzet esetén

Kérjük ellenőrizze megérkezésekor, hogy merre található a legközelebbi vészkijárat a szobájától! Kérjük ismerje meg a tűzriasztó berendezést, a poroltó működését valamint a biztonsági útmutatást! Kérjük, jegyezze meg a Menekülési útvonal leírását, amelyet a bejárati ajtón talál meg!

Kérjük, próbálja megjegyezni a következő pontok elhelyezkedését

• A legközelebbi vészkijárat elhelyezkedését a szobájától. Számolja meg és jegyezze meg az ajtókat a szobája és a kijárat között!

• Nyissa ki a vészkijáratot és nézze meg, hogy hogy néz ki a lépcsőház belülről.

• Keresse meg, hogy hol található a legközelebbi tűzriasztó és poroltó berendezés a szobájához képest.

Mit tegyen, ha tüzet észlel

• Ha tüzet vagy füstöt észlel a szobájában, azonnal hagyja el azt! Ha a folyosón van, kérjük aktiválja a legközelebbi tűzriasztót, amelyek a liftek mellett találhatóak minden emeleten.

• Ha lehetséges, próbálja meg becsukni az ajtókat a tűz közelében, hogy ne tudjon tovább terjedni!

• A folyosón lévő tűzbiztos ajtók a melletük lévő gombbal könnyen zárhatóak.

• Kérjük ne kockáztassa a saját egészségét! Csak kis tüzek kioltására vállalkozzon a poroltó készülékkel és csak akkor, ha az biztonságos.

• Nagy tűz esetén azonnal hagyja el az épületet!

• Kérjük, maradjon nyugodt!

Ha tüzet észlel, kérjük emlékezzen az alábbi pontokra

• Hívja a Recepciót, amennyiben lehetséges

• Zárjon be minden ajtót és ablakot

• Maradjon nyugodt

Mi a teendő, ha megszólal a riasztó, amikor a szobájában van

-Hagyja el a szobáját azonnal!

-Tűz esetén kérjük ne használja a lifteket! A menekülési útvonal iyenkor a lépcsőházon keresztül vezet!

-Tűz ajtók automatikusan záródnak, de mentési okoból továbbra is üzemelnek!

Ha elhagyja a szobáját azért, hogy a legközelebbi vészkijáratot használja, kérjük kövesse a következő utasításokat

• Óvatosan nyissa ki az ajtót és ellenőrizze, hogy van- füst a folyosón

• Ha csak kis füstöt lát, menjen a legközelebbi vészkijárathoz amilyen gyorsan csak tud.

• Ha sötét van a folyosón, menjen a fal mentén és tapogassa ki az utat a legközelebbi vészkijáratig az ajtók számolásával.

• Mindezt guggolt helyzetben hajtsa végre mert a levegő tisztább a föld közelében.

• Ne próbáljon átmenni sűrű füstön!

• Ne használja a lifteket!

• Mindig legyen nyugodt!

Mit tegyen, ha nem tudja elhagyni a szobát

• Hívja a Recepciót és mondja el nekik a helyzetét

• Maradjon a szobában, ha a kijárat le van zárva, ez a legbiztonságosabb hely

• Tegyen nedves törülközőt vagy ágyneműt az ajtó aljához, hogy elkerülje a füst további beáramlását a szobába.

• Vegye le a függönyöket, így nem lesz semmi anyag, amibe a tűz belekaphat, ha a tűz eléri az ablakot kívülről

• Készítse elő a szemeteskosarakat, hogy a későbbiekben vizesvödörként tudja használni. Így nedvesen tudja tartani a törülközőket, illetve az ágyneműt az ajtónál.

• Tegye magát láthatóvá

• Tartsa magát elzárva a folyosótól.

• Takarja el a száját és az orrát egy nyirkos anyaggal, így könnyebben fog lélegezni

• Ne törjön ki ablakot, csak ha nagyon szükséges

• A zárt ablakok segítenek, hogy a levegő mozgása ne táplálja tovább a tüzet

• Műveleteit óvatosan hajtsa végre és ne feledje: Maradjon nyugodt!

Apró dolgok, melyek segítenek a tűz elkerülésében:

Kérjük tartózkodjon az ágyban való dohányzástól és a hamutálból ne ürítsse ki a forró hamut a szemetesbe.

Ne használja a saját sütő és fűtő berendezéseit!

Köszönjük megértésüket és segítségüket,

A Queen’s Court Hotel & Residence személyzete

Foglalás, érdeklődés
Érkezés - Távozás:
Felnőtt Csecsemő Gyerek
Promóciós kód:
SZÉP kártya elfogadóhely

Queen’s Court Hotel and Residence Budapest